Kinderboekenweekfeest in De Purmaryn


kinderboekenweek-2016-in-de-purmaryn-met-het-leestekenOp zondag 9 oktober organiseert De Purmaryn samen met boekhandels Wolkewietje, Het Leesteken en Bibliotheek Waterland een Kinderboekenweek feest. Het wordt een dag vol leuke activiteiten.

 

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Voor Altijd Jong’. Dus kom langs met je opa of oma, want om hen gaat het in de Kinderboekenweek. Je kunt je opa of oma schminken in de foyer. Er zijn boeken te koop, er wordt theatraal voorgelezen, én ook opa en oma mogen voorlezen. En er zijn twee leuke kindervoorstellingen te zien.

Om 14.00 begint de voorstelling De Boze Heks en de Zandtekenaar (4+) in de kleine zaal. Kom kijken naar een grappig en spannend verhaal dat door een zandtekenaar wordt geïllustreerd. De dieren in het bos zijn het zat dat ze steeds worden betoverd door een humeurige heks. Een magisch en muzikaal zandtekensprookje.

Première

Om 15.00 uur is de première van De Nieuwe Kleren van de Keizer (6+) in de grote zaal. In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes steken ze de draak met ijdelheid.