Kinderboekenweek in Purmerend


Kinderboekenweek 2015 Purmerend Purmaryn Filmhuis Bibliotheek Waterland Wolkewietje het LeestekenRaar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. De Purmaryn organiseert samen met Bibliotheek Waterland en kinderboekhandels Wolkewietje en ‘t Leesteken een middag vol leuke activiteiten: een Boek-Doe-Lab, een boekenmarkt, voorlezen, voorstellingen en wetenschappelijke experimenten.

Zondag 11 oktober

  • Om 12.30 uur gaan de deuren open en kun je snuffelen op de boekenmarkt.
  • Om 13.00 uur wordt er een kwartier voorgelezen, alle kinderen kunnen hierbij aanschuiven.
  • Om 13.30 uur begint voor kinderen van 4 jaar en ouder de mooie en avontuurlijke voorstelling ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ die werd bekroond met maar liefst 4 sterren. Acteurs met poppen spelen zoon Hazeltje en vader Grote Haas die over het toneel springen, klimmen en zwieren om te laten zien hoeveel ze van elkaar houden. De oudere kinderen kunnen om 13.30 uur in de foyer met Mad Science hun eigen kneedgum maken om mee naar huis te nemen! Om 15.00 uur is er voor kinderen van 7 jaar en ouder de voorstelling Iep naar het boek van Joke van Leeuwen. Het is een lief verhaal over vogelhuisjes-bouwers Warre en Tine die op een dag een vogelmeisje vinden. Ze willen het meisje graag houden, maar kan dat eigenlijk wel?

Woensdag 14 oktober 

  • Ook in het kader van de kinderboekenweek, draait een paar dagen later op woensdag 14 oktober om 13.30 uur een bijzonder mooie kinderfilm in het Filmhuis Purmerend: Minuscule en de mierenvallei. Het is een film over vriendschap met echte natuurbeelden, geanimeerde personages en zonder woorden. Een eenvoudig verhaal, veel grapjes, spectaculaire actie en poëzie.
  • Tenslotte is er in Bibliotheek Purmerend op woensdag 14 oktober om 14.30 uur een interactieve demo van Mad Science met uitdagende proeven en expirimenten met elektriciteit en droog ijs. Dit alles onder leiding van een professionele Mad Scientist natuurlijk!

Alle activiteiten zijn gratis, behalve de voorstellingen. Zie www.depurmaryn voor meer informatie. Theater de Purmaryn vind je aan het Waagplein 1 in Purmerend. Telefoon 0299 432 205