Kinderboekenweek in de Bibliotheek Purmerend


Woensdag 3 oktober start weer de Kinderboekenweek.  In de Bibliotheek is er de hele week aandacht voor mooie boeken over vriendschap. En er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen die allemaal vrij toegang hebben.

 

Zaterdag 6 oktober

Een konijn heeft meer botjes in zijn lijf dan een mens, een vleermuis is blind en kun je de Chinese muur nu echt vanuit de ruimte zien? Op zaterdag 6 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar meedoen met een Wetenschapsquiz. Samen met een vriend of vriendin controleren of de weetjes kloppen. Want ook de wetenschap heeft fake-news! De deelnemende vrienden krijgen een vriendschapsbandje en maken kans op een Bibberbotje

Wat is wel en wat is niet waar? Zaterdag 6 oktober  10.00 – 16.00 uur en zondag 7 oktober van 12.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Zondag 7 oktober 

De allerlaatste dag van de Kinderboekenweek is op een zondag.

Olle en de Boekenvloek is een spannend boek over de verdwijning van kinderen in een dorp. Is de plaatselijke Bibliotheek nu de oorzaak van deze mysterieuze gebeurtenissen? Brenda Heijnis, de schrijver van het boek komt vertellen en signeren. Deze ontmoeting met de schrijver is voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Meet&Greet Brenda Heijnis. Zondag 14 oktober van 12.30 – 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Pimp your friend is een knutselmiddag waar kinderen tussen 6 – 12 jaar niet alleen heen kunnen. Een vriendje of vriendinnetje is nodig. Samen werken de kinderen aan een levensgroot kunstwerk, knippen, plakken en schilderen onder begeleiding van Cultuurhuis Wherelant.

Pimp your friend. Zondag 14 oktober van 13.00 – 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Thea Taal leest voor uit een boek met een belangrijk onderwerp: vriendschap. Echte vriendschap maar ook over ruzie en weer goed maken. Maar lang serieus blijft het niet want Thea eindigt altijd met een vrolijk feestje. Voor kinderen van 4-8 jaar.

Thea Taal; zondag 14 oktober van 14.30-15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend.

Spellen Event Iedereen tussen de 4 – 80 jaar oud mag meedoen met leuke en uitdagende, bekende en onbekende spelletjes die je rond de tafel met vrienden en familie kunt spelen. Deze spelletjesmiddag wordt georganiseerd met The Mystery Game en is verder iedere 2e zondag van de maand.

Spellen Event; zondag 14 oktober van 13.00 – 15.30 uur in de Bibliotheek Purmerend.