Kerstvieringen in de Purmerkerk


In de Purmerkerk aan de Westerweg 50 in Purmerend zijn er op 18, 24 en 25 december diverse kerstvieringen van de hervormde gemeente.

Zondag 18 december – om 10.00 uur is er een kerstzangdienst.   Ds. Henri Frölich de predikant  van deze  Hervormde Gemeente ‘De Purmer’ zal in deze dienst voorgaan.  Het Pauluskoor o.l.v. Mirjam Boers zal aan deze dienst  haar medewerking verlenen. Organist Ger van  Wattiingen zal de koor – en samenzang begeleiden.

Kerstavond, zaterdag 24 december – om 19.00 uur vindt er in de Purmerkerk een bijzondere kerstviering plaats met als thema ‘Beleef het kerstverhaal!’  In en rond de kerk kunnen we samen kijken en luisteren naar dat prachtige eeuwenoude kerstverhaal.  We lopen in verschillende groepen langs de belangrijkste scènes uit het verhaal. Zo kun je het kerstverhaal eens op een andere manier beleven. We gaan op zoek naar het licht in de donkere kerstnacht. Licht dat de duisternis kan overwinnen. Misschien wel juist vandaag hebben we lichtpuntjes nodig om ons leven te kunnen vieren. Natuurlijk zal het ook niet ontbreken aan bekende kerstliederen die uit volle borst mogen worden meegezongen. We zullen samen afsluiten op het kerkplein bij de vuurkorf onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Zo wordt kerst dit jaar feestelijk ingeluid! Iedereen, van jong tot oud is van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren.

Op de 1e kerstdag, zondag 25 december – om 10.00 uur is er een kerstdienst waarin Ds. Henri Frölich voorgaat. Het Purmer Mannenkoor o.l.v. Kees van Ingen met piano begeleiding van Dini de  Boer zal de dienst opluisteren. Organist Anton Poot zal de samenzang  begeleiden.