Kerst op de Koemarkt 2016


Op kerstavond, 24 december is er een kerstspektakel op de Koemarkt. Spectaculair kersttheater, een sing-a-long en muziek. Musici, acteurs en actrices, zangers en zangeressen spelen mee in de musical ‘Vonken’, die het aloude kerstverhaal vertelt.

 

Het script voor het theaterstuk ‘Vonken’ is geschreven door Hiekelien van den Herik. “In het oorspronkelijke kerstverhaal is het de boodschapper die, via dromen en bijzondere ontmoetingen, de mensen oproept tot reizen en verandering. Maar de inspiratiebron voor verandering hoeft niet altijd ongrijpbaar en mystiek te zijn. In Kerst op de Koemarkt 2015 komt de boodschap van kracht en verandering van ‘gewone’ mensen. De zuster in het ziekenhuis, de beste vriend, de herbergier….Dit zijn in ons dagelijks leven de bijzondere, aardse momenten van verbinding en inspiratie, waarin de Ander ons (onverwacht) ziet staan, een steun in de rug biedt en ons een ander pad opstuurt dan we zelf wellicht dachten ten nemen”.

De theatergroep ‘BuitenSpel’ speelt het stuk. Ook het Stadskoor Purmerend speelt een actieve rol in het verhaal doordat het via liedjes, van o.a. Bløf, de Dijk en Dotan, commentaar geeft op de situaties, in de vorm van een kritische of troostende stem. De muziek wordt verzorgd door het Stedelijk Orkest Purmerend. Er is luchtacrobatiek, dans en de horeca aan de Koemarkt met onder andere glühwein en warme chocolademelk. Kortom, reden genoeg om naar de Koemarkt in Purmerend te komen.

Programma:

20:00-20:30 uur :Voorprogramma – Sing a long verzorgd door het Stedelijk Orkest

20:45-21:30 uur : Theatergroep Buitenspel speelt ‘Vonken’

21:30-22:00 uur : Naprogramma – Dansgroep Dazzling, luchtacrobate Milou van Onna en Stedelijk Orkest