Kerst in het Purmerends Museum


Van 11 december tot en met zondag 12 januari staat het Purmerends Museum in het teken van kerst en het kerstverhaal. In een ruimte op de eerste etage van het museum staan gedurende deze periode tientallen kerststallen en miniatuur-kerstbomen uitgestald. De kerststallen komen uit de collectie van Henk en Rita Bavel en de kerstboompjes uit de collectie van Roel Scharloo.

Ieder jaar tonen Henk en Rita Bavel hun verzameling van honderden stallen in een kerk in Monnickendam. Het Purmerends Museum heeft eenmalig enkele van de beste en meest interessante stallen mogen uitzoeken om tijdens de kerstmaand aan het publiek uit Purmerend te tonen. Er zijn oude en traditionele stallen te zien, maar ook heel moderne en kinder-kerststallen.

Tijdens de duur van de tentoonstelling kunnen kinderen (en natuurlijk ook hun ouders) zelf aan de slag. Ze kunnen kerststerren of een kerststal van ijslolly-stokjes maken. Deze kunnen mee naar huis worden genomen of in de grote kerstboom worden opgehangen. Op woensdag 18 en zaterdag 21 december is er in de middag ook een medewerker van het museum aanwezig om te helpen.