Kerst in het Park wordt Kerst op de Koemarkt


De Koemarkt is het tweede weekend van december in kerstsfeer tijdens de derde editie van Kerst in het Park! De conditie van het veld bij het Leeghwaterbad (waar Kerst in het Park voorheen plaatsvond) is namelijk niet goed genoeg om hier het evenement te houden. De grond zou volledig vernield worden en ook zou de veiligheid in het geding komen. In samenwerking met de Gemeente Purmerend, de Purmerendse Centrum Ondernemers en de Stichting Koemarkt is besloten: Kerst in het Park 2017 gaat door, als Kerst op de Koemarkt!

De kerstbeleving ontstaat verder onder meer door kunstsneeuw, tientallen uit de boeken van Charles Dickens weggelopen karakters, meer dan veertig kramen met artikelen voor kerstsfeer in huis, vuren en vanzelfsprekend eten en drinken als chocomelk en Glühwein.

De openingstijden van het gratis toegankelijke evenement zijn zaterdag 9 december van 13.00 uur tot 23.00 uur en zondag 10 december van 12.00 uur tot 21.00 uur. Betaling van de attracties en consumpties gebeurt met munten. De breekmunt heeft een waarde van € 1,25 / € 2,50, niet gebruikte munten kan men tijdens de openingstijden bij de kassa omruilen tegen geld.

De organisatie verzoekt om als dat mogelijk is lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Parkeergelegenheid in de directe omgeving van Kerst in het Park! is schaars en veroorzaakt mogelijk overlast in de omliggende woonwijken. Er zijn routes naar parkeerterreinen op enige afstand van het Leeghwaterbad met vanaf het evenemententerrein aan de Grotenhuysweg een gratis pendelbus.

De Stichting Kerst in het Leeghwaterpark, Spurd en Lageveen Hoveniers maken samen met wijkkerngroep Purmer-Noord en vele andere vrijwilligers het unieke kerstevenement mogelijk. Nadere informatie over het evenement Kerst op de Koemarkt staat op de website kerstinhetpark.nl.

Mocht u willen bijdragen aan “kerst in het Leeghwaterpark’, laat het ons weten, wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, standhouders, sponsoren, zanggroepen en koren.