Kermis Purmerend 2015 vanaf 8 mei


Opbouw kermis purmerend 2014De jaarlijkse kermis van Purmerend in 2015 is van vrijdag 8 tot en met zondag 17 mei. De inschrijving en toewijzing van kermisattracties voor deze kermis vond onlangs plaats. De editie van 2015 belooft weer een mooie kermis te worden met spectaculaire attracties. De kermis staat in het centrum, op de volgende locaties: Koemarkt, Kalversteeg, Plantsoenstraat, Looiersplein, Achterdijk, Doeletuin en Gedempte Where. 

Op de kermis staan ruim 50 attracties, met voor iedere doelgroep voldoende aanbod. Zo zijn er primeurs te vinden zoals de Jumbo Carrousel, maar ook attracties die nieuw zijn voor Purmerend of lange tijd niet in Purmerend hebben gestaan. Dat geldt voor de Rock It, Haunted Castle, Fun Circus, Reuzenrad, Happy Spider, Break Dance en Fun House.

Voor elk wat wils
Ook de behendigheidsspelen zijn voldoende vertegenwoordigd met Rollo, Euroball, Derby en de vertrouwde Schietsalon, Jackpot of Eendjesvangen. In de categorie consumptiezaken is, naast de vertrouwde Oliebollen, Suikerspin en Poffertjes, Sweet Chocolate van de partij. Voor de kleintjes is voldoende vermaak zoals Reis door Toverland, Mega Slide, Bugs and Bees, Kinder Octopussy en Waterballen. Dit jaar staat er ook een oude nostalgische rupsbaan, de Butterfly. Kortom, er is voldoende keuze dit jaar.

De aankomende periode voert de gemeente overleg met de veiligheidspartners, Stichting Koemarkt en Vereniging Purmerendse Centrum Ondernemers. Dit om van de kermis weer een geslaagd evenement te maken. De kermis in Purmerend is een van de grootste in de regio.