Karel Appel en CoBrA; lezing Volksuniversiteit in Bibliotheek Purmerend


karel appelOp maandagavond 10 maart is er in de Bibliotheek Purmerend een lezing over Karel Appel, internationaal gezien de beroemdste Nederlandse kunstenaar van de tweede helft van de twintigste eeuw. De lezing is van de Volksuniversiteit Amsterdam en vindt plaats in de Bibliotheek Purmerend.

In 2016 is het tien jaar geleden dat Karel Appel is gestorven. Appel wordt meestal geassocieerd met de CoBrA-beweging uit de jaren ’50, maar op deze grote retrospectief-tentoonstelling wordt duidelijk dat hij veel meer te bieden heeft dan dat. Zo komt zijn vroege inspiratie door psychopathologische kunst aan bod, zijn experimenten met uiteenlopende stijlen en zijn zeer eigen – soms bijna abstracte – interpretatie van klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap of het stadsgezicht. De tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag vormt de spil van een brede internationale herontdekking van Karel Appel, met tentoonstellingen in Parijs, Londen en Washington.

Karel Appel en CoBrA; lezing van de Volksuniversiteit is op maandag 10 maart van 19:30 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Purmerend. Docent; drs P.J. (Pieter)de Nijs. Kosten: € 12,50. Inschrijven kan via www.vua-ams.nl/cursussen. Cursuscode 5082

Twee kunstlezingen met korting

Voor de liefhebbers van de kunstlezingen van de Volksuniversiteit Amsterdam. Op maandagavond 25 april is er ook in de Bibliotheek Purmerend nog een kunstlezing. Dit keer met als onderwerp Wonen in de Amsterdamse school van Drs M. (Monique) Hanrath. De kosten voor beide lezingen is € 20,00. Inschrijven kan via www.vua-ams.nl/cursussen Cursuscode 5084.