Kapsalon Romy – met Beppie Belissen en Noortje Herlaar in Filmhuis Purmerend


Het Filmhuis Purmerend draait op 14 en 18 februari de bijzondere film Kapsalon Romy.  Met o.a. Beppie Melissen en Noortje Herlaar. De film is gebaseerd op een gelijknamig boek van Tamara Bos. Het kleinkind van een dementerende oma ontpopt zich tot mantelzorger en neemt steeds meer taken over haar oma. Ze leert veel over het verleden van haar oma en ontdekt dat oma een ook een ‘bucket list’ heeft…. Voorafgaand aan de film KAPSALON ROMY, die we twee keer vertonen, is er een inleiding over het onderwerp ‘dementie’.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Ze is liever dan anders, gemakkelijker en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat, trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. ‘Kapsalon Romy’ is officieel een jeugdfilm, maar het is véél meer dan dat. – Kapsalon Romy – Mischa Kamp, Nederland, 2019, 90’.

Draaidagen: Vrijdag 14 februari 2020. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Dinsdag 18 februari 2020. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/381/17/kapsalon_romy

Let op: de inleidingen zijn voorafgaand aan de film!!!

  • Op vrijdagavond 14 februari, 20:00 uur verzorgt Anja Niggebrugge de inleiding.
  • Op dinsdagmiddag 18 februari, 13:00 uur verzorgt Xasandra Wichers de inleiding