Jubileumweekend  25 jaar Theater De Verbeelding in alle zalen van P3


jubileum-25-jaar-theater-de-verbeelding-purmerendTheater De Verbeelding bestaat 25 jaar en dat wordt 29 en 30 oktober gevierd met feestelijke jubileumactiviteiten: sprekers, discussie, muziek maar natuurlijk vooral heel veel theater.

In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 oktober wordt er uitgebreid feest gevierd waarbij het hele gebouw van P3 in beslag wordt genomen. In alle hoeken en gaten valt te genieten van bijzondere optredens.

Bovendien is er elke maand is er een voorstelling met het label 25, te herkennen aan het logo Speciaal bij de voorstelling. Steeds een voorstelling van een groep of een artiest die een geschiedenis heeft bij Theater De Verbeelding. Rond elk van deze voorstellingen is er een speciale actie. Op de website van de Verbeelding lees je wat je voor speciaals kunt verwachten.

Er is ook oen interessant jubileummagazine, en aan het eind van het seizoen is er  een verrassende afsluiting. Een speciaal programma waar wij je later graag nader over informeren.

 

PROGRAMMA

Hieronder het programmaoverzicht. De details over de voorstellingen staan onder het tijdschema.

 Zaterdagavond 29 oktober

19.30 uur              Een kwart eeuw Theater De Verbeelding, een terugblik, maar vooral ook vooruitblik met sprekers, een debat en theater

20.30 uur              Een toost

20.45uur               1e voorstellingen ronde

21.45 uur              2e voorstellingen ronde

22.30 uur              Borrel in foyer met muziek door Rhytm en JACOBA

 

Zondagmiddag 30 oktober

13.30 uur              Aftrap door cabaretière Nina de la Croix & jeugdtheater van Poppentheater Irene        Laros

14.00 uur              3e voorstellingen ronde

15.00 uur              4e voorstellingen ronde & jeugdtheater van Poppentheater Irene Laros

16.00 uur              Muziek: Stanley en de Menzo’s

16.45 uur              Afsluiting met Funky Vibe Mixtape in de foyer


OVER DE VOORSTELLINGEN

De voorstellingen op zaterdag 29 en zondag 30 oktober:

  1. Peter de Graef – Straf

Peter de Graef beheerst alle disciplines van het theatervak. Hij schrijft, regisseert en acteert. En in alles blinkt hij uit. Niet voor niets kreeg hij prijzen voor zijn teksten en een Louis d’Or voor zijn acteerprestatie. Dit weekend is hij te zien in de intieme voorstelling Straf.

Hoe voelt het als iemand een straf krijgt die niet gerechtvaardigd lijkt? Voor dat dilemma komt Vera te staan op een lentedag in 1998. Een dag waarop het koud is, de zon schijnt en de paasbloemen wiebelen.

  1. Korzo producties – Crosstown

Korzo producties uit Den Haag is nog één van de weinige productiewerkplaatsen in Nederland voor moderne dans. Uit hun rijke arsenaal van talentvolle choreografen en dansers hebben wij mogen putten. Tijdens ons jubileumweekend presenteren ze twee solo’s.

  1. Maarten Ebbers en Eefke den Held /Jeroen Woe en Peter van Rooijen – Het Nieuwe lied

Het Nieuwe Lied is de naam van een collectief van singer-songwriters en cabaretiers die in wisselende samenstellingen optreden. Het is een uniek concept in Nederland en dé plek waar het Nederlandse theaterlied nieuw leven ingeblazen wordt

  1. Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken – Zomaargasten

Altijd al eens te gast willen zijn bij een live talkshow? Grijp dan nu deze unieke kans en schuif aan in de provisorische studio van Kocken & Nederkoorn, waar zij proberen om met behulp van beeld- en muziekfragmenten de allerpersoonlijkste verhalen boven tafel te krijgen. Tot op het laatste moment is ook voor de presentatoren volslagen onbekend wie er plaats zal nemen voor een diepte-interview, maar één ding staat vast: deze ‘zomaargasten’ zijn bijzondere mensen, met een minstens zo bijzondere levensloop.

Voor de kinderen (5+) alleen op zondag 30 oktober

Laros & de Jong Beeldmakerij – De Wolkenfabriek

In De Wolkenfabriek luistert Willy, de wolkenmaker, elke avond naar het weerbericht om zo te weten te komen welke wolken hij de lucht in moet sturen. Morgen wordt het een mieters mooie dag en is er geen wolkje aan de lucht! Willy heeft dus eindelijk weer eens dagje vrij. Maar wat gebeurt er als Wolly, de weerkip, toch per ongeluk wat wolkenknopjes indrukt?

De voorstelling wordt gespeeld aan de hand van een levensgroot pop-up boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Een lust voor het oog, vol vondsten en verrassingen,

Speciaal voor kinderen is er de hele middag in de foyer de workshop Strontvliegen.

Muziek

Zondag wordt het feestprogramma in de theaterzaal afgesloten door de bijzondere formatie Stanley en de Menzo’s. De afzonderlijk namen van de leden van deze groep zullen u waarschijnlijk meer zeggen dan de naam van de groep. Het is een zangensemble dat niet zo vaak optreedt maar voor deze bijzondere gelegenheid graag naar Theater De Verbeelding komt. Henry van Loon, Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn in het dagelijkse leven te bewonderen als acteurs en cabaretiers in theater, op de radio en op tv. Als ze samen hun muzikale krachten bundelen veranderen ze in een a capella zanggroep die je gezien en gehoord moet hebben.


Kaartverkoop

  • Toegang zaterdag € 12,50
  • Toegang zondag € 15,00
  • Weekend passepartout € 20,00
  • Jeugdvoorstelling €    5,00

 

Speciale acties: 25 Speciaal

Elke maand komt er een verrassende actie rond een voorstelling met het label 25 Speciaal:

Zaterdag 12 november – Toneel: Mugmetdegoudentand  – Een flinke linkse vrouw

Zaterdag 10 december – Dans: Korzo producties – DansClick 18

Zaterdag 28 januari – Toneel: Toneelgroep Het Volk – Veteranen

Zondag 12 februari – Muziektheater: Theatergroep Flint – Sal Ek Altyd Wit Wees

Zaterdag 11 maart – Muziektheater: De Kolonie MT/Peter de Graef – Rudy

Zaterdag 1 april – Dans/Beeldend theater: DudaPaiva Company – Blind

Zaterdag 6 mei – Muziektheater: Iona&Rineke en Shaking Godspeed

(Orkater/De Nieuwkomers) – Rumspringa

 

Zie verder voor alle informatie: www.theaterdeverbeelding.nl en/of meld je aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook.