Jubileumconcert 77 jaar Cantamo


Het koor Cantamo van de Protestantse Gemeente Purmerend verzorgt op zaterdag 14 mei om 20.15 uur en zondag 15 mei om 15.30 uur haar jubileumconcert in de grote zaal van de Taborkerk, Maasstraat 2. De zaal is een half uur voor aanvang van het concert open.

Eigenlijk had dit concert al in 2020 plaats zullen vinden. Toen bestonden het koor namelijk 75 jaar. Omdat dit jubileum parallel liep aan de herdenking van de bevrijding werd gekozen voor de uitvoering van “The Armed Man” van Karl Jenkins. Helaas ging dat feest niet door vanwege de Covid-pandemie. Ook de afgelopen jaren bleef het moeilijk om regelmatig te repeteren. Maar nu – twee jaar later – is het koor weer even actief als toen en wordt opnieuw de uitdaging aangegaan. Ook 77 jaar is het vieren waard en de muziek van Karl Jenkins is nog steeds zeer actueel.

“The Armed Man” is de titel van een mis gecomponeerd door de Britse componist Sir Karl Jenkins uit Wales met als ondertitel “A Mass for Peace” (een mis voor de vrede). De opbouw van het werk leidt ons door alle stadia van oorlog. In de muziek komt dit tot uiting in dreiging, agressie, ontzetting en verdriet om uiteindelijk uit te komen bij hoop en vrede. Daarmee past het werk ook in de onzekere tijden van vandaag met grote internationale spanningen. Het stuk, met zijn religieuze en wereldlijke teksten uit verschillende culturen en historische perioden, inspireert en emotioneert. Het nodigt uit tot een blijvende dialoog over hoe mensen in vrede met elkaar kunnen leven. CANTAMO wil door middel van dit concert graag een bijdrage leveren aan deze dialoog.

Medewerking wordt verleend door gastzangers, orkest en solist Mirjam Boers. Het concert staat onder leiding van Peter Wagenaar, dirigent van Cantamo.

Entreekaarten, inclusief een drankje na afloop, kosten €15,00 aan de zaal. In de voorverkoop – tot 6 mei – kosten de kaarten €12,50 en kunnen worden besteld via cantamo.purmerend@gmail.com. Via dit e-mail-adres is ook informatie te krijgen.