Jeugdtheateruitvoering bijbelverhaal Ester in Taborkerk


Kinderen en tieners uit de Protestantse Gemeente Purmerend houden op 26 mei in  de Taborkerk  met hulp van creatieve gemeenteleden en jongeren een theateruitvoering van het Bijbelverhaal Ester.

 

De aanvang is om 10.00 uur. Iedereen is welkom. De toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd voor een goed doel. Na afloop is er koffie/thee, frisdrank en limonade met iets erbij.

Eens in de twee jaar wordt een verhaal uit de Bijbel gekozen en met toneel, zang en muziek tot leven gebracht. Het Bijbelboek Ester gaat over de Joodse jonge vrouw Ester die in de vijfde eeuw voor Christus in het Perzische rijk leefde en als koningin haar volk redde van de dood. Het thema van het verhaal is dat God in moeilijke omstandigheden mensen zoekt die op Hem vertrouwen en via hen uitkomst biedt.

Kinderen en tieners verdiepen zich tijdens twee voorbereidingsavonden in het verhaal en bedenken samen de scenes. Het ‘theaterweekend’ begint al op de vrijdagmiddag en is bedoeld om jong en oud aan elkaar te verbinden. Kinderen, tieners, jongeren en volwassenen werken samen aan kostuums, decors, toneelspel, zang, muziek en techniek. In de nacht van zaterdag op zondag blijft de jeugd in de kerk slapen. Na een weekend vol creativiteit, expressie, gezelligheid en lol is iedereen van harte welkom om hier via de jeugdtheateruitvoering iets van mee te beleven!

Meer informatie: via e-mail: jeugdwerker@pgpurmerend.nl of kijk op www.pgpurmerend.nl.

 

Datum: 26 mei in de grote zaal van de Taborkerk (Maasstraat 2)