Jeugd/danstheater: Vliegende Koe 4+ in De Kleine Verbeelding


Op zondag 26 november is er in de Kleine Verbeelding de voorstelling Vliegende Koe 4+,  een dansvoorstelling over spelen en het belang van de verbeelding. Deze voorstelling heeft enige jaren geleden zo veel succes gehad dat de groep besloten heeft hem opnieuw te gaan spelen. 

Spelen is leuk en ernstig tegelijk. Als je er helemaal in opgaat, kan alles. Twee meisjes en een jongen gaan op de vleugels van de verbeelding de strijd aan met elkaar. Wie speelt met wie als je met zijn drieën bent?

Tussen de rollende eieren, het schuifelende oudje en de vliegende koe in ontpopt zich het spel van vriendschap, eenzaamheid en solidariteit.

Vliegende koe gaat op een onnadrukkelijke manier ook over hoe kinderen met elkaar omgaan. Tegen elkaar opbieden, dingen en elkaars gezelschap afpakken, plagen, samen delen, elkaar iets gunnen, geduld hebben, een manier vinden om toch met z’n drieën te spelen, het komt allemaal voorbij.

De voorstelling duurt in totaal 45 minuten en is dankzij de gelaagdheid de moeite waard voor (oudere) kinderen, ouders en grootouders!

“De voorstelling laat alle ruimte voor de verbeelding van het publiek.” – Trouw.

“Grappig, opzwepend, ritmisch en inventief: geweldig.” – Programmeur Frans theater.

Choreografie: Jack Timmermans, muziek: Timothy van der Holst.

De voorstelling op zondag 26 november 15.00 uur is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 6 euro voor kinderen tot 13 jaar; volwassenen € 9,00. Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!

Gratis workshop

Om 13.30 uur is er voorafgaand aan de voorstelling voor kinderen een gratis workshop in de Bibliotheek, schuin tegenover het theater in P3. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl