Jazz en Pop op het Garrels-orgel van Purmerend


Het Garrels-Herfstconcert heeft dit jaar een bijzonder karakter, de befaamde jazz-musicus Bert van den Brink brengt zondag 22 september a.s. op het grote Garrels-orgel in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt een programma van jazz, pop en klassiek. De pianist Bert van den Brink behoort tot de top van de Nederlandse jazz-musici en is ook een uitstekend organist. Voor het eerst in zijn bestaan zal het barokke Garrels-orgel uit 1742 klinken in bekende jazz- en pop-nummers, maar ook Bach en improvisatie zullen niet ontbreken.

 

Pianist Bert van den Brink is een veelzijdig musicus met een grote staat van dienst. Hij is klassiek geschoold en autodidact op het gebied van de jazz. Men kan hem in binnen- en buitenland beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Sinds 1982 doceert hij jazz-piano aan het Utrechts conservatorium.
In 2007 kreeg van den Brink de VPRO/BOY EDGAR-prijs en in 2009 kwam er een documentaire met de titel: “mijn piano is een spiegel”. Inmiddels deelde hij het podium met een indrukwekkende lijst van artiesten.

Zondag 22 september klinken vanaf het Garrels-orgel nummers van The Four Tops, The Beatles en The Turtles. Maar ook brengt Bert van den Brink de eerste triosonate van Bach en klinken improvisaties zowel in barokke- als in jazz-stijl.

De Stichting Garrelsorgel Purmerend tekent voor de organisatie en het concert in de Nicolaaskerk begint om 15.30 uur. De toegang is slechts €5 en jongeren en de Vrienden van de stichting mogen gratis naar binnen.