Jane Austen op zondagmiddag in de Bibliotheek Purmerend (inclusief scones)


Jane Austen middag in de Bibliotheek PurmerendJane Austen, de bekende Engelse schrijfster, is al bijna 200 jaar geleden overleden. Maar haar werk leeft voort. Op zondagmiddag 8 maart komt José Roeken van Austen Tales naar de Bibliotheek Purmerend om de bezoekers mee te nemen in de wereld van Jane Austen en haar werk. Inclusief  filmfragmenten van haar mest geliefde romans, carrot cake en scones!Niet alleen in haar boeken maar ook in tv- en filmbewerkingen zijn mateloos populair. Haar uitzonderlijke kijk op de rangen en standen, waarden en normen aan het eind van de 18e eeuw en haar satirische karakterbeschrijvingen en messcherpe analyse van menselijke tekortkomingen blijven wereldwijd miljoenen lezers boeien.

Het eerste deel van de middag is gewijd aan het leven van de schrijfster. Aan de hand van fragmenten uit films die over haar leven zijn gemaakt wordt o.a. gesproken over haar familie, karakter, liefdes en literaire betekenis. Na de pauze komen de zes grote romans aan bod: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Persuasion en Northanger Abbey. Daarbij worden fragmenten vertoond uit televisieseries en speelfilms die van deze romans gemaakt zijn.

Het beloofd een heerlijke zondagmiddag te worden voor liefhebbers van Engelse geschiedenis en literatuur liefhebbers met een romantische inborst. Genieten van beelden boordevol regency kostuums, society satire en oude Engelse landhuizen en proeven van een hightea versnaperingen als scones en carrotcake.

Een voorproefje is te zien op de site van Austen tales. www.austentales.nl

Informatie

De Jane Austen middag is op zondag 8 maart van 13.30 – 16.00 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40.  Kaarten kosten € 7,50 voor leden Bibliotheek Waterland en €10,00 voor niet-leden en is inclusief een Engelse versnapering in de pauze. Ticketverkoop via www.bibliotheekwaterland.nl / tickets en in de vestigingen van Bibliotheek Waterland.