Jackie – met Natalie Portman in Filmhuis Purmerend


Biografisch drama vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van de charismatische presidentsvrouw Jackie Kennedy. Terwijl zij in de rouw was, moest zij zich uiterlijk sterk houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. Natalie Portman kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als Jackie. Op 29 april in Filmhuis Purmerend.

 

Biografisch drama met Natalie Portman als First Lady Jackie Kennedy in de dagen na de moord op haar echtgenoot.
In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van de presidentsvrouw Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. Natalie Portman (Black Swan, Closer) kreeg voor haar rol in Jackie een OSCAR-nominatie, en de regie is in de handen van de veelgeprezen Chileense cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en van wie ook Neruda (2016) kortgeleden te zien was in ons Filmhuis.

Jackie – Pablo Larraín, Chili / Frankrijk / Verenigde Staten, 2016, 10

Draaidag: zaterdag 29 april 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/jackie/