Jaap Dros zingt dichter J.C. Bloem in het Leesteken


Jaap Dros zingt J.C. Bloem in het LeestekenGedichtendag 2015  viert boekhandel het Leesteken in Purmerend met een bezoek van Texelaar Jaap Dros, een muzikant met een grote voorliefde voor dichter J.C. Bloem. Hij was een van de grote, klassieke dichters uit onze literatuur. Met zijn zware stem zet Jaap Dros op een prachtige manier de gedichten van Bloem om in muziek. Kom en geniet mee  op 29 januari!

Het werk van dichter Bloem staat geheel in het teken van het onvervulde verlangen. Een aantal regels uit zijn gedichten wordt vaak gebruikt in toespraken en rouwadvertenties, zoals: ‘Denkend aan de dood kan ik niet slapen, / En niet slapend denk ik aan de dood’.

J.C. Bloem kreeg tijdens zijn leven alle belangrijke literaire prijzen waaronder de Prijs der Nederlandse letteren in 1965.

Het optreden van Jaap Dros vindt plaats op donderdag 29 januari, aanvang 19.30 uur, entree € 5.-. Boekhandel Het Leesteken vind je aan de Zuidersteeg 2 in Purmerend.  Graag even reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834.