Isle of dogs (Wes Anderson) in Filmhuis Purmerend


De corrupte burgemeester van de fictieve Japanse stad Megasaki heeft alle honden verbannen naar een eilandje voor de kust, dat dient als vuilstortplaats. De enige die de oversteek naar Trash Island waagt, is het 12-jarige weesjongetje Atari dat op zoek is naar zijn hondje Spots. In deze animatiefilm voor volwassenen, vol verrukkelijke details, spelen Chief, Rex, King, Nutmeg en andere honden de hoofdrol. De aaibaarheid spat van het doek! Zilveren Beer in Berlijn!

 

De films van regisseur Wes Anderson zijn altijd de moeite waard, en Filmhuis Purmerend draait ze graag. Hij won met ISLE OF DOGS in Berlijn de ZILVEREN BEER.

Dana Linssen noemt deze film in het NRC een aaibare film, ze had nooit eerder een bioscoopervaring waarbij ze, zelfs als kattenliefhebber, zo graag tijdens het kijken naar het doek was gelopen om even de vacht aan te raken van Chief, Rex, King, Nutmeg of een van de ander honden die de hoofdrol spelen in deze stop-motion animatiefilm.

De corrupte burgemeester van de fictieve Japanse stad Megasaki heeft alle honden verbannen naar een eilandje voor de kust, dat dient als vuilstortplaats. De enige die de oversteek naar Trash Island waagt, is het 12-jarige weesjongetje Atari dat op zoek is naar zijn hondje Spots.

Een animatiefilm voor volwassenen, vol met de verrukkelijke details die we van deze regisseur zo goed kennen!

Draaidag: Vrijdag 26 oktober 2018. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Dinsdag 30 oktober 2018. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/251/17/isle_of_dogs