Inzamelingsactie Voedselbank Purmerend bij Albert Heijn Willem Eggert Centrum


Voedselbank Purmerend zamelt in samenwerking met Voedselbanken Nederland en de Albert Heijn weer voedsel in. Op dinsdag 18 en zaterdag 22 augustus staan vrijwilligers van de Voedselbank Purmerend bij de Albert Heijn in het Willem Eggert Centrum om voedsel in te zamelen voor haar klanten. Ze zijn aanwezig van 09:30 uur tot en met 16:00 uur.

Het betreft een speciale actie met als thema ‘Weer naar school’. Het thema is gekozen omdat de schoolvakantie teneinde loopt en ook de kinderen van de Voedselbank weer naar school moeten. De producten die de Voedselbank gaat vragen hebben dan ook allemaal met dat thema te maken. U kunt hierbij denken aan ontbijtproducten die nodig zijn om de dag goed te beginnen, zoals crackers en ontbijtkoek

Door het uitbreken van de Coronacrisis konden de maandelijkse inzamelingsacties van de Purmerendse Voedselbank helaas geen doorgang vinden, waardoor de voorraad minder is aangevuld dan normaal het geval is. “Deze inzamelingsactie is broodnodig”, aldus Anita de Snaijer “wij zijn dan ook hartstikke blij dat deze actie is georganiseerd”. De laatste inzamelingsactie vond plaats in de Jumbo op het Gildeplein op vijftien februari jongstleden.

De inzamelingsactie is op poten gezet door Voedselbanken Nederland en Albert Heijn en door de Voedselbank in Purmerend vormgegeven.

De Voedselbanken Nederland is een vereniging van Voedselbanken waar elke Voedselbank zich bij aan kan sluiten. Onder de Voedselbanken Nederland vallen 170 voedselbanken en tien distributiecentra. Het is de taak van de organisatie om lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun taken.