Intocht Sinterklaas 2015 Purmerend


Intocht van Sinterklaas in Purmerend 2014Op zondag 15 november 2015 komen Sinterklaas en Zwarte Piet weer per stoomboot aan in Purmerend. Om 13.30 uur wordt de Sint door de burgemeester en hulpburgemeesters welkom geheten op de Kanaalkade, op de kom van Purmerend bij de sluisbrug. Daarna gaan we met zijn allen in optocht naar de Koemarkt voor het grote Sinterklaasfeest.

Sinterklaas in PurmerendVier hulpburgemeesters in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar mogen – met ambtsketting – aan de zijde van burgemeester Bijl Sinterklaas als eerste verwelkomen in de stad.

Om hulpburgemeester te kunnen worden moesten jonge Purmerenders de eerst Sint tekenen, schilderen, knippen of plakken zoals zij hem graag een keer zou willen zien. Bijvoorbeeld in een voetbaltenue, pyjama of een driedelig pak, met donkere haren of een Sinterklaas in zijn jongere jaren.

Koopzondag Purmerend

Er is op 15 november ook koopzondag in het stadje.

PROGRAMMA

13.30 uur       Aankomst Sinterklaas aan Kanaalkade

13.45 uur       De Sint stapt op zijn paard en de stoet zet zich in beweging via Gedempte Singelgracht – Gedempte Where – Peperstraat – Kaasmarkt – Breedstraat – Dubbele Buurt – Koemarkt

14.00 uur       Aankomst stoet op de Koemarkt

14.05 uur       Verwelkoming Sinterklaas op podium door burgemeester Bijl

15:15  uur      Sinterklaas verlaat de Koemarkt