Into the forest in Filmhuis Purmerend


Twee jonge zussen wonen in hun ouderlijk huis in Canada ver van de bewoonde wereld. Dan valt de stroom uit. Via de radio horen ze de meest angstaanjagende berichten, over technologie die niet meer werkt, ziekte-uitbraken en gruwelijk geweld. Dan houdt ook de radio er mee op. De zussen zien zich geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. De band tussen hen wordt zwaar op de proef gesteld, maar toch moeten zij samenwerken om te overleven.

 

Nell heeft de middelbare school bijna afgerond en wil dolgraag studeren. Haar oudere zus Eva is een hartstochtelijk danseres. Samen wonen de twee in hun ouderlijk huis in een onherbergzaam deel van Canada, ver van de bewoonde wereld.

Op een dag valt plotseling de stroom uit. In de periode die volgt, horen ze via de radio de meest angstaanjagende berichten. Over technologie die niet meer werkt, terroristen en ziektes die vrij spel hebben en gruwelijke geweldsexplosies die overal plaatsvinden. En dan houdt ook de radio ermee op. De stilte is bijna letterlijk dodelijk.
Nell en Eva zien zich geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid waarin niets meer zeker is. Door slim te improviseren proberen ze hun leven zo normaal mogelijk te houden. Maar naarmate de dagen, weken en maanden vorderen, blijkt dat steeds moeilijker. De band tussen de zussen wordt zwaar op de proef gesteld. Toch zullen ze moeten samenwerken om te overleven…

Draaidag: vrijdag 28 april 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/into-the-forest/