Intieme clubshow in P3 met poplegende Albert Hammond


Albert Hammond 1 Live in P3 PurmerendSinger/songwriter Albert Hammond komt met zijn band terug naar Nederland voor een intieme clubshow in Poppodium 3. Deze muzieklegende werd in de eerste helft van de jaren zeventig beroemd met hits als ‘It Never Rains In Southern California’, ‘The Free Electric Band’, ‘I’m A Train’ en ‘I Don’t Wanna Die In An Air Disaster’. De vader van The Strokes-zanger Albert Hammond Jr tourt nog altijd de hele wereld over.

Albert Hammond verkocht meer dan 360 miljoen platen en heeft 30 top 40 hits op zijn naam staan, kortom een feest der herkenning!

School verruild voor rock ’n roll

De in Londen geboren Hammond wordt in zijn tienerjaren geraakt door de rock ’n roll, die op dat moment sterk in opkomst is. Op jonge leeftijd start hij samen met zijn vriend en medemuzikant Richard Cartwright de band The Diamond Brothers. De grootste angst van zijn ouders wordt werkelijkheid: Hammond laat school voor wat het is en stort zich op zijn muzikale carrière.

Wereldwijd succes

Zijn keuze voor de muziek legt de muzikant geen windeieren. Hij schrijft onder andere voor Tina Turner, Whitney Houston, Aretha Franklin & Elton John en Joe Cocker. In de jaren ’70 maakt hij samen met Mike Hazlewood een groot aantal hits. Nog altijd worden Hammond’s nummers dagelijks op de radio gedraaid.

ALBERT HAMMOND & Band (USA), Zaterdag 13 juni 2015, Aanvang: 20:30 uur, Voorverkoop: €25,- (ex fee), Deurverkoop: €29,-, Poppodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. www.p3purmerend.nl

Foto: Albrecht Schmidt