Interview over heftig onderwerp, mét prachtige muziek


Ad fransen vaderskind in het LeestekenAls kind weigerde Ad Fransen de verhalen te geloven dat zijn vader SS’er was. Nu zijn vader er niet meer is, licht hij stukje voor stukje de doopceel van zijn familie met zijn boek Vaderskind. Rob Gordijn interviewt auteur Ad Fransen, mét prachtige muzikale omlijsting in Boekhandel Het Leesteken.

Van Ad Fransen verscheen onlangs het autobiografische verhaal Vaderskind waarin hij op zoek gaat naar het oorlogsverleden van zijn vader. Zijn leven lang heeft Ad Fransen geprobeerd zijn werkelijke naam verborgen te houden. Toch wilde hij uiteindelijk weten waarom hij, die op de verjaardag van Hitler geboren is, Adolf werd genoemd. Als kind weigerde Fransen de verhalen over zijn vader  te geloven. Nu zijn vader er niet meer is, duikt hij steeds verder in het verleden van zijn familie.

Telkens als de auteur dichter bij de waarheid komt, knaagt het dilemma of hij zelf geen verraad pleegt, of hij het oorlogsverleden van zijn vader wel moet onthullen. In Vaderskind geeft Ad Fransen met eerlijk en nietsontziend proza deze vader een stem en verlost hij zichzelf van een geheim.

Het interview wordt muzikaal omlijst door het duo Annelieke en Jasper Muller op viool en gitaar.

Donderdag 28 mei, 19.30 uur, entree € 5.-. Graag reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834