Inspraakavond + extra raadsvergadering over vluchtelingen in Purmerend


logo gemeente purmerend 200Het voorstel van het college van B&W over de opvang van de vluchtelingen in Purmerend wordt besproken tijdens een extra raadsvergadering op maandag 12 oktober.  Voorafgaand aan deze extra raadsvergadering is er op dinsdag 6 oktober in P3 een inspraakavond over dit onderwerp, zodat inwoners van Purmerend alsnog hierover hun mening kunnen geven.

Afgelopen donderdag wilde de gemeenteraad van Purmerend  al debatteren over het de opvang van vluchtelingen. Veel Purmerenders hadden aangekondigd de vergadering bij te zullen wonen.  Uiteindelijk werden het er te veel…

Het werd zo druk in het gemeentehuis van Purmerend dat de aanwezigen werd verzocht te vertrekken of in een andere ruimte plaats te nemen, omdat de veiligheid in het geding was.

Hoewel de sfeer rustig bleef, wilden de aanwezigen niet vertrekken. De politie kwam uiteindelijk om de raadszaal te ontruimen. De vergadering ging niet door.

Er is dus nu besloten tot een extra raadsvergadering op maandag 12 oktober.
Voorafgaand aan deze extra raadsvergadering is er op dinsdag 6 oktober in P3 nu dus een inspraakavond. (Zodra de tijden bekend zijn zal ik ze erbij zetten).


 

INFORMATIE VAN GEMEENTE PURMEREND:

6 oktober – inspraakavond

Dinsdag 6 oktober om 20.00 uur organiseert het gemeentebestuur een inspraakavond in P3 met en voor bewoners. Tijdens deze avond kunnen inwoners van Purmerend hun mening geven over de opvang van vluchtelingen. De avond wordt ook live uitgezonden op RTV Purmerend. Mensen die op deze avond willen inspreken, kunnen zich tot dinsdag 6 oktober 12.00 uur melden via griffie@purmerend.nl.

12 oktober – raadvergadering over voorstel opvang vluchtelingen

Op maandag 12 oktober komt de gemeenteraad bijeen om over de mogelijkheden voor opvang van vluchtelingen te praten. Deze avond vindt in de openbaarheid plaats in de raadzaal van het stadhuis.