Inside Out – sprekers over de Amerikaanse verkiezingen in de Bibliotheek Purmerend


Op 3 november komt het grootste verkiezingscircus van de wereld tot een hoogtepunt, dan gaat Amerika naar de stembus. Wordt het Trump of wordt het Biden? Voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen heeft de Bibliotheek twee deskundige sprekers uitgenodigd. Laila Frank en Auke Hulst gaan in de Bibliotheek Purmerend met elkaar in gesprek over het Amerika van Trump.

Verkeert het land in gevaar? Wat zijn eigenlijk de gevolgen voor ons van deze verkiezingen? Hoe werken die verkiezingen eigenlijk, wat zijn bijvoorbeeld kiesmannen en wat is de rol van het Hooggerechtshof? Dit soort vragen komen aan bod op deze gevarieerde avond. Auke Hulst zorgt voor muzikale omlijsting.

Laila Frank is Amerika-journalist. Ze schrijft voor de Groene Amsterdammer en is regelmatig te horen bij BNR en Radio1, en te zien bij bijvoorbeeld Op1. Ze was recent nog 10 weken op reportage in 17 verschillende staten, van Wisconsin tot Georgia. Laila Frank is juist geïnteresseerd in het Amerika dat verder gaat dan Washington DC.

De tweede gast is schrijver Auke Hulst. Auke Hulst heeft meerdere boeken geschreven die zich in de Verenigde Staten afspelen. Zo verhaalt hij in Motel Songs van een reis die hij maakte van de Oost- naar de Westkust, op zoek naar literaire en muzikale helden, waarvoor hij in 2018 de Bob den Uyl-prijs voor het beste literair/journalistieke reisboek ontving. In Zoeklicht op het Gazon kroop Hulst in het hoofd van die andere president die te maken kreeg met een afzettingsprocedure, Richard Nixon.

Inside Out – avond over de Amerikaanse verkiezingen is op woensdag 28 oktober van 19:30 tot 21:30 Bibliotheek Purmerend Waterlandlaan 40.  Kosten: € 5,00 voor leden Bibliotheek – € 7,50 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar alleen in de voorverkoop en via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.