Inlooplessen boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen


Van 5 t/m 8 februari kunnen geïnteresseerden voor € 5,- meedoen met een inlooples bij Cultuurhuis Wherelant. Het betreft de 3e les van cursussen die onlangs gestart zijn en waarbij men nog in kan stromen. Een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent en medecursisten.

 

Tekenen en schilderen

In de basiscursus tekenen/schilderen wordt naar waarneming gewerkt en leren deelnemers goed kijken. Er komen elke les andere technieken aan bod zoals houtskool, oostindische inkt, aquarel, pastel, gouache verf, collage, oliekrijt en gemengde technieken. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng en aandacht voor het eigen ‘handschrift’. Ook onderwerpen als kleurenleer en informatie over compositie, vorm, contrast, toon en lijn  worden besproken. De inlooples is op vrijdag 5 februari  van 19.30 – 22.00 uur.

Tekenen en schilderen aan tafel
In deze cursus werken de deelnemers op klein formaat, zittend aan tafel. Bij deze cursus beleven de deelnemers niet alleen het plezier in het tekenen/schilderen, maar leren zij vooral ook goed kijken en werken met beeldelementen en kleur. Het leuke van deze cursus is dat men went om heel eenvoudig met een schetsboek aan tafel tekentablet of IPad of op schoot te werken. Heerlijk voor thuis maar ook voor onderweg of op vakantie. Schuif aan tafel en kom het zelf ervaren op woensdag 6 februari van 19.30-22.00 uur.

Basis boetseren en beeldhouwen
Bij deze basiscursus werken de deelnemers met diverse materialen en technieken. Boetseren kan in klei of in boetseerwas waarbij men structuren maakt met ijzerdraad, gaas en gips. Bij beeldhouwen wordt gewerkt met verschillende types zachte en harde steen. Het is een veelzijdige cursus waarbij deelnemers met verschillende beeldende technieken aan de slag kunnen. Op 7 februari van 19.30-22.00 uur kunt u meedoen!

Beeldhouwen in hout
In deze cursus leert u werken met het prachtige materiaal hout. U leert niet alleen de technieken van het hakken en beitelen maar u leert ook rekening houden met hoe het  hout is gegroeid voordat u het gaat bewerken. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Voor de beginner zit het oefenmateriaal bij de prijs in, gevorderde cursisten kunnen eigen hout meenemen of kopen. Op woensdag 8 februari van 09.30 – 12.00 uur kunt u zelf ontdekken hoe fijn het is om met hout te werken.

 Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor een inlooples kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl. Meer informatie over de cursussen staat op www.wherelant.nl, of neem contact op met de administratie via (0299) 434 777. Indien u na de inlooples besluit om deel te nemen aan de cursus betaalt u het resterende aantal lessen. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.