Indiase maaltijd in Filmhuis Purmerend


The-Hundred-Foot-Journey draait in Filmhuis PurmerendOp zaterdag 28 februari serveert het Filmhuis Purmerend  voorafgaand aan de film The Hundred-Foot Journey een Indiase maaltijd. Het is een boekverfilming naar de gelijknamige roman van Richard Morais. Regisseur Lasse Hallström maakte o.a. de voor een Oscar genomineerde films The Cider House Rules en Chocolat.

De film

De Indische Hassan Kadam uit Mumbai, verhuist na de dood van zijn moeder met zijn familie naar Zuid-Frankrijk. Ze belanden in het kleine dorpje Lumière, met een sjiek Michelin-restaurant waar de Franse Madame Mallory (Helen Mirren) de scepter zwaait. De vader van Hassan besluit het leegstaande pand aan de overkant te kopen, om daar de Franse bevolking kennis te laten maken met de sterk gekruide Indiase keuken en bevlogen sitarmuziek. Dit is de aftrap van een onontkoombaar conflict tussen Hassans vader en Mallory. Hassan kookt bij zijn vader in de keuken en wordt intussen verliefd op Marguerite, een werknemer van Mallory. Mallory en Hassan groeien dichter naar elkaar toe en dan blijkt dat ze nog het één en ander van elkaar kunnen leren.

Praktisch

De maaltijd begint om 19:00 uur en de kosten zijn € 15,00. Dat is inclusief één consumptie, maar de toegang tot de film is hierbij niet inbegrepen.  HU kunt zich voor de Indiase maaltijd opgeven via p.liefbroer@gmail.com. Er is ruimte voor maximaal 30 eters.

Wel even apart reserveren voor de film (120 plaatsen)! Het Filmhuis is te vinden aan de Kerkstraat 11 in Purmerend, schuin tegenover Theater de Purmaryn.