Indian Summer streekmarkt – eindelijk een eigen “happening” in Purmerend


indian-summer-purmerend-2 bij Nelsie's Fine Alley weidevenneTijdens de Kunstroute in Purmerend kun je een tussenstop maken bij het Indian Summer event in en rond bij Nelsie’s Fine Alley (een bijzondere creatieve plek in de buurt van Station Weidevenne). Met muziek, lekker eten en drinken en veel creatieve kramen. Er is ook tarotleggen en een healer in een Tipi, dus het wordt wel een beetje een “happening” zoals we die in de sixties hadden…

Bij de Indian Summer streekmarkt komen:

  • 20 kramen met: Antiek-Vintage-Kunst-Ambacht-Duurzaamheid-Biologische proeverijen uit de streek. De mensen van de Prinsenstichting doen ook mee met hun creatieve uitingen
  • De Purmerendse Berging jongens (bier) en de Blusbus (oude gecampte brandweerauto met sap-wijn-cocktails). Beide met een gezellig vintage terrasje (geen plastic!) met vuurpotjes en een parasol.
  • De Oude Handkar met lekkere koffie (De Koffieventerij)
  • Een pipowagen met biofriet (Karel’s Biofriet)

Muziek

Guido Scope speelt akoestisch buiten Bossanova-jazz op zijn gitaar en gaat van terrasje naar terrasje. Binnen waarschijnlijk een jazz pianist Bob Helsloot (onder voorbehoud).

Op het grasveld grenzend aan de Melkweg: komt een prachtige loungehoek (ambachtelijk gemaakte Oosterse kussens) met waterpijp en appeltjestabak met grote parasol erboven.

Expositie, handlezen en tarot

Nelsies Fine-Alley in weidevenne purmerendEr staat bij dit mieterse event ook een teepee’s (tipi) met handleester/healer (Nicole Versteeg).  Het pand van Elsie’s Fine Alley  is open met een exposities van doeken aan de muur en op ezels. Een of twee schilders zullen ter plekke een doek maken. Meteen is binnen alles te koop waar je op zit of waar je naar kijkt, dus eigenlijk zoals het altijd is bedoeld. In het pand ook een hele goede tarotlegster (Corrie van Hese-Balten, een goede bekende in de Purmer)

Win een overnachting in het fameuze Kraanhotel!

kraanhotelEr komt een loterij bij met als prijs een ovenachting in het fameuze, en wereldwijd inmiddels bekende, Kraanhotel op de NDSM Werf. Overnachting in een van de drie suites met de avond in de Jacuzzi op de top van de Kraan met uitzicht over de hele wereld. Deze overnachting kost normaal € 400,- en is te winnen met een lot van € 5,-. Loten te koop tijdens de “happening”, trekking om 18.00 op 2 oktober.

De Indian Summer streekmarkt is op 2 oktober van 12 tot 19 uur bij Nelsies Fine Alley, Abel Tasmanplein t/o 92, vlakbij station Weidevenne.

 

Lees ook: