Imkercursus: “Zorg voor de bij”


Albert Muller Arnoud Sap geven vanaf vrijdag 20 september in Middenbeemster de  Imkercursus: “Zorg voor de bij”. De cursus is bedoeld voor mensen die overwegen bijen te gaan houden, of geïnteresseerd zijn in bijen (voorkennis is niet nodig). Na de cursus ben je in staat om zelf een volkje te begeleiden.  Honing is niet het primaire doel. Het accent bij deze bijencursus ligt bij de wezenlijke natuur van de bijen en de relatie met de omgeving In deze cursus gaan we uit van een specifiek biologisch-dynamische invalshoek.

Alle aspecten en handelingen van het bijenhouden komen aan bod. De benodigde cursusmaterialen zijn tijdens de les in bruikleen beschikbaar.

.De cursus is bedoeld voor mensen die overwegen bijen te gaan houden op een manier die past bij de natuur. Of gewoon geinteresseerd zijn in bijen. Na de cursus ben je in staat om zelf een volkje te begeleiden.

Alle aspecten en handelingen van het bijenhouden komen aan bod. Benodigde cursusmaterialen zijn tijdens de les in bruikleen beschikbaar.
Na afloop van de cursus kun je lid worden van een groep met oud-cursisten die maandelijks bij elkaar komt.

OVER DE DOCENTEN: (samen meer dan 50 jaar ervaring)

Albert Muller is bioloog. Tijdens zijn studie aan de RUU (Utrecht) kwam hij met bijen in aanraking en in 1975 had hij zijn eerste bijenvolk. Vanaf 1979 is Albert leraar bijenteelt en niet veel later kwam hij in aanraking met de BD-bijenteelt. Al meer dan 25 jaar maakt hij deel uit van de landelijke werkgroep BD-Imkers www.bdimkers.nl deze beweging groeide in die periode van een tiental tot 500 imkers. Sinds jaar en dag werkt Albert ook mee aan de fischermühle een bijeninstituut werkend vanuit de antroposofie in Rosenfeld Duitsland. www.mellifera.de Daarnaast is hij betrokken bij diverse schoolprojecten in Nederland , Duitsland, en Uganda.

Arnoud Sap is heeft de”Bd-landbouwopleiding “Warmonderhof afgerond , Hij werkt op Breidablick als werkplaatsleider vanaf 1996, In 2007 is hij begonnen met imkeren.
Eerst onder de hoede van Gert vd Gant, de vader van een client. Al snel organiseerde Arnoud de imkercursus “Zorg voor de Bij” http://zorgvoordebij.weebly.com/op Breidablick, hij heeft de opleiding tot leraar bijenteelt (NBV)behaald (2013) en is meester-imker (2014) (Biologisch-dynamisch imkerleraar) geworden.
en ambassadeur biodiversiteit(2019)
Arnoud geeft les in natuurlijk imkeren en houdt presentaties en lezingen.
De bijenkasten worden op Scorlewald een zorginstelling gemaakt en ook door Arnoud verkocht.

De imkercursus vindt plaats op het terrein van:
Breidablick
Bamestraweg 2
1462VN Middenbeemster

De lesdagen zijn altijd op een vrijdag eerste les 20 september
Er is een middaggroep (16.00u. tot 18.00u.)
En een avondgroep (19.00u tot 21.00u)

Na afloop van de cursus kun je lid worden van een groep met oud-cursisten die maandelijks bij elkaar komt.
De kosten voor de lessen (2 uur per les) zijn € 145 te voldoen op
NL56 TRIO 2024 4306 43 t.n.v. A.Sap Middenbeemster