IJs eten met schrijver Ernest van der Kwast in het Leesteken


Ernest van der kwast over roman de ijsmakers in boekhandel het leesteken purmerendZaterdag 29 augustus is het de laatste Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg.  Auteur Ernest van der Kwast (bekend van de hilarische roman Mama Tandoori) schreef een geweldig nieuw boek over een familie van ijsmakers. Ernest komt in stijl: hij neemt een ijscokar mee én gratis ijs naar boekhandel Het Leesteken in Purmerend.

Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Giovanni besluit met de traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van een groot poëziefestival.

Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam heeft gekregen maar ook het mooiste meisje van het dorp, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek. Dan komt Giovanni voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen. De ijsmakers is een hartveroverende roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Daarnaast is het een bijzonder smakelijk verhaal over de poëzie van het ijsmaken, en de ijzingwekkende kracht van de poëzie.

Ernest van der Kwast vertelt over De IJsmakers, mét ijscokar en gratis ijs, op zaterdag 29 augustus vanaf 13.30 uur in boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2
1441 BD Purmerend. Entree is gratis.