Hulp bij achterstallige belastingaangifte in de Bibliotheek


euro geld armoedeVoor mensen die de belastingaangifte nog niet gedaan hebben omdat zij de vragen niet begrijpen of geen idee hebben welke stukken er nodig zijn, organiseren De Sociaal Raadslieden belastingklassen in de Bibliotheek Purmerend.

De lessen worden gegeven door getrainde vrijwilligers van Stichting Maatschappelijke Dienstverlening en zijn gratis.

Mensen die in april geen belastingaangifte hebben gedaan en die een aanmaningsbrief van de Belastingdienst hebben ontvangen, kunnen zich melden bij de Sociaal Raadslieden van SMD. Met hun expertise op sociaal juridisch gebied kunnen zij ondersteuning bieden bij het invullen van belasting aangifte. Bibliotheek Waterland en de SMD bieden ondersteuning in groepsverband waarbij de deelnemers samen met een sociaal raadsvrouw en/of een getrainde vrijwilliger aan de slag gaat met het invullen van de aangifte. Er worden groepen gevormd van maximaal 8 deelnemers. Men krijgt tips en handvatten om de volgende aanvraag zelfstandig te kunnen doen.

De belastingklassen vinden plaats in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40) zijn geheel kosteloos en toegankelijk voor iedereen uit Purmerend en omstreken.

Er zijn belastingklassen op woensdag 26 oktober van19:30 – 21:00 uur. Maandag 7 november van 10:00 – 11:30 uur en op donderdag 24 november van 19-30 – 21:00 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@smdzw.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Meer informatie op www.smdzw.nl of bel 0299-439279.