Huishoudelijke zorg voor Purmerendse cliënten van TSN thuiszorg gaat gewoon door


logo  gemeente purmerend 200Purmerendse cliënten van thuiszorgorganisatie TSN hoeven niet bang te zijn dat ze zonder huishoudelijke zorg komen te zitten. TSN thuiszorg vroeg vrijdag bij de rechtbank uitstel van betaling aan voor het onderdeel huishoudelijke hulp.

TSN is de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland en geeft landelijk zorg aan zo’n 40.000 mensen. Tijdens de surseance gaat deze zorg gewoon door.

Wethouder Roald Helm begrijpt goed dat cliënten van TSN zich zorgen maken. ‘Maar de gemeente zal er alles aan doen om de hulp in de huishouding te continueren. Wij zijn daar verantwoordelijk voor en die verantwoordelijkheid nemen we ook.’

De gemeente is via ons regionaal inkoopbureau in gesprek met TSN over de toekomst. Tot daar meer duidelijkheid over is, ontvangen cliënten gewoon de gebruikelijke zorg. Maar ook als veranderingen gaan plaatsvinden, zorgt de gemeente ervoor dat de huishoudelijke hulp blijft doorgaan.

Maandag stuurt de gemeente een brief aan alle Purmerendse cliënten van de thuiszorgorganisatie om hen persoonlijk te informeren.