Houellebecq-vertaler Martin de Haan in het Leesteken


houlleRomancier, dichter, toneelschrijver en filmregisseur Michel Houellebecq is helemaal terug als Frankrijks grootste provocateur. Martin de Haan, de vertaler van Houellebecq, komt maandag 8 juni in boekhandel het Leesteken in Purmerend vertellen over Houellebecq’s roman Onderworpen (Soumission)
Een professor aan de Sorbonne, groot kenner van het oeuvre van Joris-Karl Huysmans, ziet zijn land in 2022 aan de vooravond van de presidentsverkiezingen steeds verder polariseren: een burgeroorlog lijkt onvermijdelijk. De traditionele partijen zijn uitgespeeld, de strijd gaat tussen het Front National en de Fraternité musulmane (Moslimbroederschap). Op de valreep doet een van de leiders een politieke meesterzet.

Michel Houellebecq is helemaal terug als Frankrijks grootste provocateur. Ook zijn bekende thema’s keren terug: liefde, seks, eenzaamheid… Maar voor het eerst eindigt hij met een verrassend majeurakkoord.

Maandag 8 juni, 19.30 uur. Entree € 5,- in boekhandel het Leesteken, Zuidersteeg 2, 1441 BD Purmerend. Reserveren graag via info@leesteken.nl of 0299-771834.