Ik hou van Holland, houdt Holland ook van mij? Dialoog, theater en ontmoetingen….


Pax Purmerend is een groep mensen die meer onderling begrip wil brengen in de felle discussie over de vluchtelingen in ons land. Daarom organiseert zij in samenwerking met Theater De Verbeelding en P3 een middag vol dialoog, theater en ontmoetingen op zondag 12 maart vanaf 13.30 uur in P3. Belangrijk onderdeel van deze middag is de theatervoorstelling ‘Ik hou van Holland / Baheb Holanda’.
Het is een vertelling waarin Sabri Saad El Hamus aan z’n publiek uitlegt waarom hij als Egyptenaar van Holland houdt. Ook legt hij z’n vinger op de zere plek, Zonder hard te hoeven drukken of het te benadrukken wordt pijnlijk voelbaar waarin Holland veranderd is.
Maar waar staat Nederland vandaag. Hoe open,nieuwsgierig en welwillend zijn we nog? Sabri samen met een jonge Syriër wandelend door de straten van een Nederlands provinciestadje horen en zien hoe mensen op hen reageren als zij gewoon de weg vragen.

De muzikale voorstelling speelde dit jaar met succes op de Parade.
Uit de recensie in de Theaterkrant “
‘Baheb Holanda is een ontwapenende voorstelling over vluchten en thuiskomen, die vrolijk stemt, maar niet kritiekloos is. Ik hou van Holland is een intieme zoektocht naar verbinding, die grote thema’s raakt’
regie : Marien Jongewaard
tekst : Magne van den Berg
spel : Sabri Saad El Hamus
muziek : Nawras Altaky, Nizar Rohanna, Modar Salameh

Toegangsprijs: een vrijwillige bijdrage na afloop van de voorstelling
Kaarten: vooraf reserveren via email: reserveer@theaterdeverbeelding.nl