HORROR in het theater


Net na Halloween is het huiveren geblazen in Theater De Purmaryn. Op vrijdag 2 november komt daar op het toneel een gruwelijk enge nachtmerrie tot leven met special effects, hints naar horrorfilmklassiekers, bloed, afgehakte handen en gillend publiek.

 

The Jakop Ahlbom Company speelde in de Sydney Opera House in Australië niet alleen een uitverkochte Australische première van ‘HORROR’, maar ook de 200ste voorstelling. Dit najaar staat de voorstelling nog 15 keer in Nederlandse theaters. ‘HORROR’ krijgt alleen maar lovende recensies en publieksreacties. Alhbom staat bekend om het fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek.

 

Het verhaal

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze achtervolgd door een weggestopt verleden… letterlijk. De echte kenners zullen iconische scènes uit horrorfilms als The Ring, Oculus en The Shining ontdekken. Jakob Ahlbom creëert met ‘HORROR’ een magische wereld in het theater, er wordt gezweefd, verdwenen en verschenen.

 

LET OP! LEEFTIJDSADVIES 16+. Bestel je kaarten (als je nog durft) via: www.depurmaryn.nl