Hoornsebrug vanaf maandag 17 september 12 weken gesloten


Vanaf komende maandag tot en met dinsdag 11 december is de Hoornsebrug 12 weken afgesloten voor al het weg- en vaarverkeer. In deze 12 weken tijd wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de brug. Een flinke periode, maar er moet dan ook heel wat gebeuren.

Onderhoud aan de Hoornsebrug is hard nodig. Grote delen van de in de jaren ’60 van de vorige eeuw gebouwde brug zijn aan vervanging toe. Aannemer Ooms Construction gaat het beweegbare deel van de brug in zijn geheel vervangen. De besturingsinstallatie en de mechanische aandrijving worden vernieuwd. Ze gaan ook betonschade repareren, nieuw leuningwerk plaatsen en het brugdek versterken.

Pontonbruggen voor langzaam verkeer
Voor fietsers en voetgangers komen vlak naast de brug, aan de kant van het PostNL gebouw, twee tijdelijke pontonbruggen. Tijdens de werkzaamheden aan de Hoornsebrug is een veilige en vlotte doorstroming heel belangrijk. Daarom heeft de gemeente vanuit veiligheidsoogpunt besloten te investeren in een tweede pontonbrug specifiek voor voetgangers. Gedurende de werkzaamheden ligt er in de Where een pontonbrug voor voetgangers en een pontonbrug voor fietsers. Met bebording wordt duidelijk aangegeven welke brug voor fietsers en welke brug voor voetgangers is.

Omleidingen voor auto- en vaarverkeer
Het autoverkeer wordt omgeleid via de Purmersteenweg, Burgemeester D. Kooimanweg en Hoornselaan. In de eerste week staan er verkeersregelaars op de kruising Kooimanweg/Wagenweg. Alle winkels en het tankstation in het Wagenweggebied blijven bereikbaar.

Ook de doorvaart van de Hoornsebrug is gestremd vanaf 17 september. Het vaarverkeer is met vooraankondigingen op de omliggende vaarwegen tijdig op de hoogte gebracht.

Informatie
Ooms Construction houdt geïnteresseerden op de hoogte via ‘de BouwApp’. Deze is gratis te downloaden in de appstores. In de BouwApp zoek je het project, Groot onderhoud Hoornsebrug, en voegt deze toe aan de favorieten. In de Bouwapp vind je actuele informatie en ontwikkelingen met betrekking tot het project. Meer informatie over de werkzaamheden en vorderingen is ook te vinden op www.purmerend.nl/hoornsebrug.