Hoogbouw PostNL Locatie binnenstad, ja of nee? Zorg dat jouw stem telt tijdens gemeenteraadsverkiezingen!


Er is veel strijd over het plan om op de plaats van het oude postkantoor in het stadje een woontoren te bouwen. Jouw stem tijdens de gemeenteraadverkiezingen kan invloed hebben of de hoogbouw daar komt of niet.

 

Op donderdag 22 februari is de raadsvergadering waarin besloten zal worden al dan niet de overeenkomst Herontwikkeling Locatie Post NL en Schapenmarkt te tekenen. Een meerderheid van de politieke partijen (AOV, PvdA, Stadspartij, VVD) is voorstander van de hoogbouw op de locatie van PostNL. De partijen die tegen de hoogbouw zijn, zijn: D66, CDA, LP2001, GL, LvD en de SP. Afhankelijk van de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart kan er bij de behandeling van het bestemmingsplan alsnog besloten worden dat de geplande hoogbouw niet doorgaat. Stemmen is dus van groot belang.

 

Maandag 12 februari was er een extra Commissie SOB in verband met de  overeenkomst Herontwikkeling Locatie Post NL en Schapenmarkt. De Vereniging Historisch Purmerend VHP heeft tijdens deze vergadering (opnieuw) ingesprokeninzake de geplande hoogbouw van meer dan 70 meter hoog. Je kunt de uitzending en de inspraak door de voorzitter (op 7 min 30 sec) hier bekijken en beluisteren.