Hollandse Meesters uit de Hermitage; lezing Volksuniversiteit in de Bibliotheek


Kunsthistorica Monique Hanrath voert je op 21 november tijdens een lezing in de Bibliotheek Purmerend langs Hollandse topstukken die voor een krap half jaar weer even terug zijn. De aanleiding is de tentoonstelling Hollandse Meesters in de Hermitage Amsterdam.

 

Nog tot 27 mei 2018 worden in Amsterdam Hollandse topstukken uit Hermitage in Sint Petersburg getoond. Te zien zijn werken van schilders uit de Gouden Eeuw, waaronder zes topstukken van Rembrandt. Na hun aankoop door de tsaren in De Republiek zijn de meeste doeken niet meer in Nederland of West-Europa te zien geweest. Voor zeven maanden komen zij weer even thuis. Deze lezing biedt verdieping voorafgaand aan een bezoek aan de Hermitage of zal zeker inspireren tot een tweede bezoek.

 

De lezing Hollandse Meesters uit de Hermitage is op dinsdag 21 november van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Kosten: € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden van Bibliotheek Waterland. Kaartverkoop in alle vestigingen van Bibliotheek Waterland of via www.bibliotheekwaterland.nl/kaarverkoop