Hoe licht kan een wolk zijn (4+) in Theater de Verbeelding


De voorstelling Hoe licht kan een wolk zijn (4+) is op zondag 18 februari te zien in Theater de Verbeelding.  De voorstelling is losjes geïnspireerd op het boek De Wonderlijke hoed van Beer. Woensdag 14 februari om 15.30 uur wordt er in de bibliotheek uit dit prentenboek voorgelezen, gratis voor alle kinderen.

Over het verlangen om gewichtloos in de lucht te hangen.

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in mijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil. Maar dan piepen er door dat gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?
Genomineerd voor de Zapp Theaterprijs.

De Volkskrant***: “Het wereldje van het nachtdier komt fraai tot leven en toont het plezier van het ambacht, zoals subtiel marionettenspel.”
Dagblad van het Noorden****: “Oogstrelende voorstelling.”
Leeuwarder Courant: “Een universum vol eenvoudige poëtische teksten en een fraai vormgegeven decor.”
www.hethoutenhuis.org

De voorstelling is zondag 18 februari om 15.00 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 6 euro voor kinderen tot 13 jaar, voor volwassenen 9 euro. Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!

De voorstelling is losjes geïnspireerd op het boek De Wonderlijke hoed van Beer. Woensdag 14 februari om 15.30 uur wordt er in de bibliotheek uit dit prentenboek voorgelezen, gratis voor alle kinderen.