Hocus Pocus in Filmhuis Purmerend met film én goochelaars


Goochelaars van Goa-Junior treden op bij een jeugdfilm in Filmhuis PurmerendOp zondagmiddag 18 januari is er weer een bijzondere activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders in het Filmhuis Purmerend. Bij de film “Hocus Pocus met Alfons Alfrink” (4+) laten jonge goochelaars van Goa-Junior het publiek van dichtbij magie beleven en verwonderen met trucs – waarbij het publiek ook zelf deelneemt en trucs kan leren.

Het goochelen

De goochelaars begeven zich onder het filmpubliek om voorwerpen te laten verdwijnen, munten uit oren te toveren, trucs met kaarten en touwen, etc. Wie geïnteresseerd is kan na afloop van de film ook zelf enkele trucs leren!  Goa-Junior is dé goochelvereniging voor iedereen die van goochelen houdt, van beginner tot vergevorderd.

De film

De 6-jarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de goochelaar uit de buurt.Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn wens in vervulling gaan?

 

Hocus Pocus met Alfons Alfrink (4+) is helemaal afgestemd op het perspectief van de kleinste kijkers en dat levert een aantal aandoenlijke momenten op. De film is gebaseerd op de wereldwijd bekende prentenboeken van de Zweedse schrijfster en illustrator Gunilla Bergstörm. Regisseur Torill Kove is in 2007 bekroond met de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm

 

Informatie

 

  • Waar: Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11 (schuin tegenover Theater de Purmaryn).
  • Wanneer: Zondag 18 januari 13.00 uur aanvang goochelen, 13.30 aanvang film
  • Reserveren: kan via www.filmhuispurmerend.nl