Hete peper: krontjong, rock en poppenspel


Hete Peper in Theater de Verbeelding in PurmerendBegeleid door veel muziek, van krontjong tot rock, en met vindingrijk poppenspel, ontvouwt zich het verhaal van Hete Peper: de geschiedenis van twee geliefden die door de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd een fatale wending kreeg.  Binnenkort in  te zien in Theater De Verbeelding.  (Foto: Indra Wicaksono)

Samen met het Papermoon Puppet Theatre uit Yogyakarta gaat het gezelschap in Hete Peper de periode van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog te lijf. Hete Peper is een muziektheatervoorstelling over Indo’s, Nederlanders en Indonesiërs, gemaakt door theatermakers uit beide landen, elk met hun eigen geschiedenis én onze gezamenlijke historie.

In Hete Peper reist de Nederlander Eric Coen voor het eerst in zijn leven naar Java. Hij bezoekt de resten van een suikerfabriek die decennialang werd gerund door zijn familie. Zijn vader is na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland vertrokken en heeft altijd gezwegen over zijn laatste jaren aldaar. Bij de restanten van de fabriek ontmoet Eric een stokoude Javaanse man die zijn vader gekend heeft. Maar ook hij hult zich in zwijgen. Door tussenkomst van de kleindochter van de oude Javaan, komen er echter toch fragmenten los van een heftige liefdesgeschiedenis. Langzaamaan tekent zich een verhaal af met een dramatische ontknoping.

Tekst en spel: Jef Hofmeister (muziek) en Kees Scholten (regie). Wajang poppenspel: Rop Severien

Na afloop is er een gesprek met o.a. Toon Capel, een oud strijder in Indonesië.

De voorstelling is te zien op zaterdag 21 maart 20.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 13 euro (vriendenpas/CJP/65+ 11 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.