Het Purmerends Museum zoekt landschappen


In 2021 brengen we een ode aan het Nederlandse landschap. Het Purmerends Museum sluit zich bij het landelijke themajaar Ode aan het Nederlandse landschap aan met de tentoonstelling Ode aan het Noord-Hollands landschap. Voor deze tentoonstelling roepen ze inwoners uit Purmerend, De Beemster en omliggende gemeenten op om een zelfgemaakt landschap in te dienen.

Het Nederlandse landschap is uniek en zit vol historie en verhalen. Over de schoonheid, veelzijdigheid en waarde van onze buitengebieden. Over hoe we leven in en met het landschap, door de eeuwen heen, nu, en met oog voor de toekomst. In 2021 vieren we de verbinding. Tussen natuur en cultuur en tussen landschap en mens.

Het Purmerends Museum roept kunstenaars en aspirant-kunstenaars op om maximaal twee landschappen in te dienen die we (bij voldoende plek) in ons museum zullen tonen. Het is een bijzondere kans om in een museum te hangen met het eigen werk. Het kan gaan om schilderijen of tekeningen, maar ook om bijvoorbeeld sculpturen en bij voorkeur ook met als onderwerp deze regio. De tentoonstelling is de hele zomer te zien.

De tentoonstelling Ode aan het Noord-Hollandse landschap wordt opgesteld in een ‘Salon-stijl’ of de stijl van de Summer Exhibition in Londen, om zoveel mogelijk werken te kunnen tonen. Werken mogen maximaal 80 cm breed en 60 cm hoog zijn. Materiaalkeuze en ondergrond of drager van het landschap is vrij. Voor werk dat moet hangen is een gedegen ophangsysteem achter het werk noodzakelijk. Werken op papier dienen bij voorkeur ingelijst aangeleverd te worden.

Uiterlijk 1 april 2021 ontvangen we via info@purmerendsmuseum.nl een foto van het werk of de werken, met daarbij het formaat, materiaal, uw naam, telefoon en e-mailadres en indien het een zwaar werk betreft ook het gewicht. Bij te veel inzendingen zal een commissie een keuzes maken uit het aanbod op basis van kwaliteit, aansprekendheid en/of verscheidenheid in de gehele tentoonstelling.

Ode aan het Noord-Hollandse Landschap. 5 juni t/m 29 augustus 2021

Afbeelding: Viaduct over de Jaagweg, aquarel, Jacobus Binsberge