Het leven is vurrukkulluk –  van Frans Weisz, naar Remco Campert in Filmhuis Purmerend


Zomerse vertelling over vriendschap, vrijheidsdrang, liefde, creativiteit en de band tussen verschillende generaties. Jonge helden Boelie en Mees lopen achter het fantasiemeisje Panda aan. Zij en hun familie en vrienden leven duidelijk in een eerdere tijd, maar bewegen zich door een modern en stralend Amsterdam, vol toeristen, expats en hipsters.

 

Amsterdam ligt er stralend bij in HET LEVEN IS VURRUKKULLUK, de langverwachte verfilming van het boek van Remco Campert uit 1961. Al meer dan vijftig jaar had regisseur Frans Weisz het plan om de roman te bewerken tot film.

De film is verankerd in het verleden én in het heden. De jonge helden Boelie (Géza Weisz) en Mees (Reinout Scholten van Aschat) en hun familie en vrienden leven duidelijk in een eerdere tijd, maar bewegen zich door een modern Amsterdam, vol toeristen, expats en hipsters. Panda (Romy Louise Lauwers) is het fantasiemeisje, achternagelopen door de jongens.

Weisz is een verhalenverteller en acteursregisseur. De nadruk in deze zomerse vertelling ligt op vriendschap, vrijheidsdrang, liefde, creativiteit en de band tussen verschillende generaties. Jong zijn duurt altijd veel te kort, voor je het weet kijk je terug op een jeugd die misplaatst zou zijn in het heden. – Het leven is vurrukkulluk – Frans Weisz, Nederland, 2018, 94’.

 

Draaidag: dinsdag 1 mei 2018. Aanvang 13.30 uur. Zaal open12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/220/17/het_leven_is_vurrukkulluk