Het Leesteken presenteert schrijver/muzikant Auke Hulst bij Proeflokaal Bakker


Nederland, Amsterdam, 12-06-2014. Portret van auteur Auke Hulst. Foto: Andreas Terlaak

Boekhandel Het Leesteken presenteert op 3 november: schrijver en muzikant Auke Hulst bij Proeflokaal Bakker, ter ere van zijn nieuwe roman En ik herinner me Titus Broederland (Ambo|Anthos) en zijn tienjarig jubileum als auteur. Hij leest  voor, vertelt over zijn werk, signeert én speelt een selectie uit zijn beste liedjes. (Foto: Andreas Terlaak)

Hulst debuteerde in 2006 met Jij en ik en alles daartussenin en brak in 2012 naar het grote publiek door met het DWDD-boek Kinderen van het Ruige Land.

‘Voor mij zijn boekhandels erg belangrijk,’ zegt Hulst. ‘Uiteindelijk zijn boekhandelaren liefhebbers die zich dag-in-dag-uit voor boeken inzetten en de brug vormen naar het publiek. Wanneer ik in boekhandels optreed, kom ik bovendien op een veel directere manier in aanraking met lezers. Die hele andere dingen over je werk vragen dan journalisten, waardoor ik ook zelf steeds weer iets nieuws over mijn eigen werk leer.’

En ik herinner me Titus Broederland gaat over tweelingbroers die, in een streng-religieuze, vooroorlogse wereld voor Duivelskinderen worden aangezien. ‘Het is een boek over herinnering en over broederschap,’ zegt Hulst, die met zijn eigen broer de drijvende kracht is achter de band De Meisjes. ‘En het is een ode aan een verdwenen landschap. Hoewel het speelt in een wereld die op de onze lijkt, maar niet de onze is, komt dit boek in belangrijke mate voort uit mijn jeugd op het Groningse platteland.’

Tijdens zijn Auke 10 Jaar Tour (‘Het moet een naam hebben!’) leest Hulst voor, vertelt hij over zijn werk, signeert hij én speelt hij een selectie uit zijn beste liedjes. ‘Ik hou van de afwisseling van literatuur en muziek,’ zegt hij. ‘Bovendien hangen veel liedjes weer samen met de boeken die ik geschreven heb.’

Donderdag 3 november om 19.30

Proeflokaal Bakker is gevestigd aan de Koemarkt 44, Purmerend. Reserveren kan in de boekwinkel en via info@leesteken.nl of via info@proeflokaalbakker.nl