Het geheim van de vogelzwermen in Ouderkerk aan de Amstel


Kanoetstrandloper excursie in de buurt van purmerend foto Gerard BosDe Ronde Hoep is een natuuroase midden in de Randstad. Tijdens een bijzondere excursie door het natuurgebied van Landschap Noord-Holland, fietsen en wandel je vlakbij ganzen, eenden en hazen. (Foto: G. Bos).

Er zitten er ook grote groepen kieviten, goudplevieren en spreeuwen in dit gebied. Al deze soorten verzamelen in grote groepen om het winterseizoen door te komen. Als je deze groepen in het vizier krijgt is het machtig mooi om de grote wolken te zien vliegen. De vogels veranderen vaak van richting en snelheid waardoor de zwerm als een flexibele ballon steeds van vorm, kleur en richting verandert.

Tel daarbij het geluid van honderden vleugels en fluitende vogels op. Een erg bijzondere tocht voor oog en oor. Trek warme kleding en laarzen of waterdichte schoenen aan, dan kun je de vogels van dichterbij bekijken.

Wanneer:  Zondag 13 december van 10.00 – 12.00 uur.
Vertrekpunt: Verzamelen op de fiets bij de parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Hervormde Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.
Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers  € 2,- Je kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.

Foto: Goudplevieren Fotograaf: G. Bos