Hermine Deurloo meets The Blue Tone Big Band


Hermine Deurloo heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelgevraagde mondharmonicaspeelster. Ze laat zich daarbij onder andere inspireren door de muziek van Toots Thielemans. Deurlo treedt op met diverse artiesten, uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Rembrandt Frerichs tot het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Te zien in de Purmaryn.

 

Zo is haar typische geluid ook te beluisteren in de reclame van een in Nederland bekende rookworst. Hermine Deurloo heeft de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award 2018 ontvangen. De jury: “While she has deep jazz chops, her musical tastes and activities are broad ranging and take the harmonica into a wide variety of novel and unusual contexts, including, modern jazz, string quartets, big bands, African music, and film soundtracks.”

De Blue Tone Big Band werd in de nadagen van het swingtijdperk opgericht. Nu, vijfenzestig jaar later, bestaat de band nog steeds. De band houdt de combinatie van big band muziek en entertainment in ere. En niet alleen met het traditionele repertoire, maar ook met werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. Eerder speelde de Blue Tone Big Band met onder andere Deborah Carter, Benjamin Herman, Izaline Calister, Lilian Vieira en Frits Landesbergen.

Te zien op zaterdag 29 september, 20:30 uur in theater de Purmaryn.

Foto: Lex Putman