Toelichting herinrichting Neckerstraat en Neckerdijk


logo  gemeente purmerend 200In de periode april tot en met juni voert firma Heijmans in opdracht van de gemeente werkzaamheden uit aan de Neckerstraat en Neckerdijk. De Gemeente Purmerend nodigt iedereen uit voor een toelichting aan de hand van tekeningen en voor beantwoording van uw vragen.
Neckerstraat

De Neckerstraat krijgt aansluitingen met de nieuwbouwlocatie Kop West. Voor de toekomstige woningen van Kop West worden riolering, kabels en leidingen aangelegd. Tijdens het werk aan de Neckerstraat is de Neckerdijk open voor verkeer.

Neckerdijk

De openbare ruimte wordt toegankelijker en verkeersveiliger gemaakt en de Neckerdijk krijgt dezelfde uitstraling als het centrumgebied. De bestaande bomen worden gekapt in verband met de werkzaamheden. Er komen bomen terug plus een groene middenberm. Een aantal parkeerplaatsen maken plaats voor een vrij liggend geasfalteerd fietspad en er komt ruimte voor een breed voetpad langs de gevels van de winkels. Tijdens het werk aan de Neckerdijk is de Neckerstraat open voor verkeer.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is eerst de Neckerstraat, dan de Neckerdijk voor autoverkeer geheel afgesloten. Doorgaand verkeer vanuit het centrum richting A7/Neck (en vice versa) wordt omgeleid via Jaagweg, Aziëlaan en Laan der Continenten. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Je bent van harte uitgenodigd voor de toelichting.
Datum: Donderdag 24 maart 2016
Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: Bedrijfsrestaurant Stadhuis Purmerend