Herdertjestocht – het verloren schaap


Het kerstverhaal beleven? Dat kan ook dit jaar weer in de binnenstad. De werkgroep ‘Herdertjestocht’ van de Protestantse Gemeente Purmerend organiseert op zondag 22 december van 16.30 tot 19.00 uur een Herdertjestocht. Het schaapje Onno is zoek. Ieder, die zich aanmeldt, gaat met de gidsen herder David en bioloog Freek op pad om Onno terug te vinden.

 

De tocht wordt gelopen in groepen en onder begeleiding. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook mee lopen. Het startpunt is de Lutherse kerk aan de Hoogstraat en gaat in het schemerdonker langs verschillende toneelscenes om uiteindelijk uit te komen bij de kerststal. Het avontuur is bestemd voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Wie het leuk vindt, mag als herdertje verkleed komen of misschien als een engel. De deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Medewerking wordt verleend door Restaurant De Stallen en het opleidingsorkest KleinKunst van Muziekvereniging Kunst na Arbeid onder leiding van Remko de Jager.

Kinderen, die deze avond willen meemaken, worden verzocht zich aan te (laten) melden via: herdertjestocht@gmail.com. Via dit e-mail-adres is ook nadere informatie verkrijgbaar. Deelnemers ontvangen daarna bericht in welke groep men is ingedeeld.

De Herdertjestocht wordt dit jaar mede mogelijk dankzij een bijdrage van Stichting BimBam.