Herauten op de stelling – een theatraal concert bij Fort Spijkerboor


Duo Leeghwater en Henk Zwart presenteren op 16 juni  twee keer hun nieuwe voorstelling ‘Herauten op de Stelling’ bij Fort Spijkerboor.

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt… ? De muziek vertelt het verhaal van de forten en hun bewoners ten tijde van de Eerste, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, maar ook: wat gebeurde er in de forten en wie huizen er tegenwoordig?

Fort als spannend decor

Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst en theatrale elementen, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool), Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) het publiek mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam.

Stellingverhalen

Geïnspireerd door en in samenwerking met “Stellingverhalen” van Agnes de Boer. Meer informatie over de projecten Stellingverhalen: www.stellingverhalen.nl

Zondag 16 juni: 2 concerten, aanvang 11.30 uur & 14.30 uur. Voor of na de voorstelling kun je wat drinken in het fortcafé en Fort Spijkerboor bekijken. De entree van het fort is bij de prijs inbegrepen.

Kaartjes via Natuurmonumenten
Normaal €17,50, leden Natuurmonumenten €15,00
Foto ©René Knoop